FN & Gundua foundation

http://www.abroaderview.org/images/kenya/waterboy_in_Kenya.jpg

FN
Just nu är ett av FN:s mål att senast 2015 ska alla barn i hela världen få gå i grundskola och få möjlighet att slutföra grundskoleutbildningen. Troligen ligger FN:s största utmaning i Afrika där det är ca 45 000 000 barn som inte går i skola. Som det ser ut nu kommer FN att missa målet med ca 15-20 år. 

Gundua foundation
Gundua foundation arbetar med att bygga och starta skolor i Kenya. Staten bidrar inte till byggena utan bistår istället med landområden och lön till lärarna. Det finns dock ett gymnasium i Ex-lewa men eftersom att det är en internatskola och barnen behövs i hemmet efter skolan och den har hög avgift har den få lokala elever. Därför har Gundua foundation byggt upp Gundua Secondary School i Kisima och den är regionens första dagskola på gymnasienivå och är, när den står helt färdig hösten 2009, redo att ta emot 320 elever.

Min åsikt:
Min åsikt om att donera pengar är att det är för få som gör det. Såklart finns det nackdelar med det och det kan missbrukas som så mycket annat här i världen, men enligt mig är det värt det. Hur kan en person sitta med sin ipod och mobil i fickan och en stor påse godis i knät, när det finns de som inte ens har råd med att köpa bröd åt sina barn? Jag anser att det inte påverkar oss lika mycket som dem om vi donerar kanske 200kr i månaden. 200kr är inte mycket för oss men för dem kanske det betyder att de får fortsätta leva en vecka till. Om alla som kan donera faktiskt börjar göra det, bara en liten summa räcker, så kommer vi att lyckas utrota fattigdomen. Dessutom är jag säker på att alla får ett bättre samvete efter att ha donerat.



Kommentarer
Postat av: Pergus



Vad tycker du är de viktigaste orsakerna till varför vi i Sverige ska skicka bistånd till andra länder?



Hur ställer du dig till bistånd i stort, är det alltid rätt att skicka det till andra länder eller kan det finnas problem med bistånd?

2009-08-26 @ 17:44:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0